Parkeren op Dublin Airport – prijzen & voor/nadelen

Vanzelfsprekend kun je op Dublin Airport prima je auto kwijt. Dublin Airport biedt Short term parking en Long term parking aan. Daarnaast zijn er voor mindervaliden ook prima parkeerfaciliteiten te vinden op het terrein van de luchthaven. Kortom, parkeren op vliegveld Dublin is voor iedereen!

Short term parking

4.000 short-term parkeerplekken zijn er te vinden, heel dichtbij terminal 1 en 2. Parkeer je auto direct buiten de terminal om snel te vertrekken, en pik hem net zo snel weer op bij aankomst! Er is Terminal 1 Short Term Car Park C, en Terminal 2 Short Term Car Park, en ook Short Term Car Park A. De laatste optie is bereikbaar vanaf beide terminals, terwijl de eerste twee echt voor de specifieke terminals zijn. Kijk dus van tevoren even vanaf welke terminal jouw vliegtuig vertrekt, indien je je auto wilt parkeren op Dublin Airport. Bij de parkeerplaatsen zelf is ook nog genoeg informatie te vinden.

Het kan ook zijn dat de hoogte van jouw auto bepaalt op welke parkeerplek je hem neer moet zetten. Zowel Car Park A als Car Park C hebben namelijk een maximale hoogte van 1.85 meter. Terminal 2 Short Term Car Park is de enige korte-termijn parkeerplaats met een maximale hoogte van maar liefst 2.1 meter. Reken bij alle drie parkeerplaatsen op ongeveer 2 minuten lopen. Het gunstigste is om online te betalen, je kunt echter ook zonder te boeken je auto kwijt; dan betaal je €3 voor het eerste uur, €4,50 per extra uur met een maximum van €40 per dag. Online kost dat je (in de zomer) ongeveer €25 voor 1 dag, €40 voor 2 dagen of €50 voor drie dagen. De prijzen voor parkeren op Dublin Airport zijn indicaties, kijk op de officiële (Engelstalige) website voor de actuele prijsinformatie. Valet parking is ook mogelijk, bel dan met Crystal Valet.

Long term parking

Meer dan 18.000 long-term parkeerplekken zijn er op Dublin Airport te vinden. Het is mogelijk om online te boeken, evenals er gewoon heen te rijden. Online boeken zal in de meeste gevallen wel goedkoper zijn. Arriveer minimaal 45 minuten voor de check-in tijd die vermeldt staat op de boekingsinformatie op jouw vliegticket. Dan heb je genoeg tijd om te parkeren en om met de bus naar de terminal af te reizen.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen Red Long Term Car Parking en Green Long Term Car Parking. Het verschil is de capaciteit en de prijs. Bezoek de officiële (Engelstalige) website van Dublin Airport voor meer informatie. Hier kun je ook de parkeerplekken van tevoren boeken. De 24 uurs shuttlebus rijdt altijd en je staat in ongeveer 5 minuten voor de terminal.

Dan is er nog Holiday Blue Long Term Car Parking. Het is de goedkoopste vorm van parkeren op Dublin Airport. Ideaal voor vakantie’s of een langer verblijf in het buitenland vanaf vliegveld Dublin. Er rijdt hier ook een 24 uurs shuttlebusje. Het kost vanaf de parkeerplaats naar de terminal zo’n 10-15 minuten. Een situatieschets: een week parkeren in de zomer kost met Holiday Blue Long Term Car Parking zo’n €30. De prijzen variëren natuurlijk wel. Het grootste verschil is natuurlijk in het hoogseizoen en in het laagseizoen te vinden. Meer informatie over parkeren op vliegveld Dublin kun je vinden op de officiële (Engelstalige) Dublin Airport website.