Dublin Airport naar centrum // snelste verbindingen openbaar vervoer

De verbinding tussen Dublin Airport en de stad Dublin is prima geregeld. De 10 kilometer die er tussen zit kan worden overbrugd met de bus, met de taxi of met een eigen auto. Er is geen treinverbinding. De makkelijkste manier van transport van Dublin Airport naar centrum is met de Dublin Bus.

Met de bus kun je een van de 700 dagelijkse bussen kiezen die van Dublin Airport naar centrum rijden. Er zijn verschillende busmaatschappijen te kiezen, grofweg zijn er zo’n zes mogelijkheden. Wij adviseren om niet naar de prijs van het openbaar vervoer te kijken, aangezien dit varieert van €2,50 tot €7. Weinig verschil dus, hiervoor kun je het beste gewoon de meest efficiënte optie naar het centrum nemen.

LijnRichtingPrijs enkele reisPrijs retour
Dublin Express782Heuston Station (centrum)€8€10
Dublin Express784Harcourt Street (centrum)€8€10
Aircoach700, 702, 703Burton Hall (via centrum)€7€9
Aircoach702Greystones (via centrum)€7€9
Aircoach703Killiney€7€9
Dublin Bus16Ballinteer via O’Connell St. (centrum)€2,60 of €3€5,60 of €6
Dublin Bus41 (nacht)Lwr. Abbey St via centrum€2,60 of €3€5,60 of €6
Dublin Bus41 (nacht)Swords Manor€2,60 of €3€5,60 of €6
Go Ahead Ireland33aBalbriggan, Skerries, Swords€2,60€5,60
Go Ahead Ireland102Sutton Station via Portmarnock€2,60€5,60
Airport Hopper767Maynooth via Leixlip, Lucan en Liffey Valley€16 – €18€25 – €27
Airport Hopper777Tallaght via Clondalkin en Liffey Valley€16 – €17€25
Dubin Coach750Dundrum via Red Cow€12€22

Manieren van vliegveld Dublin naar centrum stad

  • De Dublin Express heeft routes naar Heuston Station, het centrale treinstation van Dublin. Met de bus vanaf het vliegveld naar het treinstation kan dus met Dublin Express. Harcourt Street is ook in het centrum van Dublin en is te bereiken met bus 784 van Dublin Express.
  • Dublin Bus is de grootste. Er zijn vele routes vanuit Dublin richting het vliegveld. De 16 rijdt naar Ballinteer (zuid-Dublin), de 41 rijdt (ook een nachtbus!) naar Lower Abbey Street (centrum van Dublin) en de 102 gaat naar het station van Sutton (noordoost Dublin). Dit zijn slechts voorbeelden van de vele bussen van Dublin Bus die het vliegveld met de stad verbinden. Het is de goedkoopste optie, tickets kosten €2,60 (noord-Dublin).
  • Aircoach heeft stops bij de grote hotels in het centrum van Dublin, net als winkelcentra / pleinen / meer belangrijke locaties. Een enkeltje kost meestal €7, een retourtje gaat weg voor €9.

Verder weg? Bus / trein

Je kunt ook denken aan bestemmingen zoals Belfast, Cork of Galway. Wil je richting de andere grote steden van Ierland? Dan kun je met Bus Éireann. Dit dochterbedrijf biedt 18 bestemmingen buiten Dublin aan.

Kijk voor het kopje ‘andere opties’ voor andere opties als je naar andere steden wilt.

Andere opties

Je kunt er ook voor kiezen om van vliegveld Dublin naar centrum per huurauto of per taxi te gaan. De laatste is aanzienlijk duurder, maar veel efficiënter en sneller. Het is ook de handigste optie als je veel bagage bij je hebt.

Overigens hoef je niet altijd met Bus Éireann als je richting steden wilt reizen die verder weg liggen. Je kunt ook met een normale bus of taxi richting een treinstation in Dublin afreizen. In Ierland liggen namelijk wel treinsporen, alleen niet tussen het vliegveld en de stad.